返回 满分5 > 高中英语试题 首页  

Looking overwhelmed(淹没) by the attention, Rubi Ibarra celebrated her 15th birthday on a big farm in central Mexico. The ______ to the event by her father ______ rapidly and made her a star in her country.

Family members had to open a path for the girl through dozens of ______ and photographers so she could reach the Mass(弥撒) for her on a farm in the state of San Luis Potosi. A large board______”Welcome to my 15th birthday party” with Ruby’s picture towered over the tents and tables ______ with food.

Thousands of people ______ from across Mexico for the celebration. Ruby’s party ______ national and international fame after a local event photographer posted on his Facebook page a video of the girl’s father ______ a birthday party complete with food, horse races and local bands. In the video, Crescencio Ibarra ______ describes the party and prizes, before announcing that “everyone is ______ invited.”

Rubi’s mother later______ that Crescencio had only been referring to everyone in the ______ communities, not the world, but by then the video had been picked up many times on Youtube and had been seen by millions.

Mexican airline Interjet published a promotion offering 30% ______ on flights to San Luis Potosi, under the slogan “Are you going to Rubi’s party?” Actor Gael Garcia Bernal made a funny video of the invitation, and singer Luis Antonio Lopez wrote a lovely ______ especially for Rubi.

Several hundred guests______ on the morning of the day for the party, but the number increased as the day ______ so that by evening there were thousands and the event looked like a rock concert. Cars ______ the access roads to the communities and police monitored the ______

“What happened with Rubi is an interesting example of how the ______ amplifies(放大) people’s personal lives and how traditional media look ______ stories on social networks to bring in new audiences,” said Sergio Octavio Contreras, a professor from a Mexican university.

1.A. argument    B. plan    C. invitation    D. secret

2.A. troubled    B. spread    C. moved    D. switched

3.A. reporters    B. doctors    C. scientists    D. teachers

4.A. confirming    B. lying    C. saying    D. promising

5.A. linked    B. filled    C. shared    D. finished

6.A. heard    B. dated    C. came    D. kept

7.A. gained    B. touched    C. accepted    D. produced

8.A. complaining    B. recalling    C. reflecting    D. describing

9.A. impolitely    B. wisely    C. guiltily    D. proudly

10.A. unwillingly    B. accidentally    C. sincerely    D. undoubtedly

11.A. explained    B. proved    C. refused    D. introduced

12.A. friendly    B. different    C. other    D. neighbouring

13.A. discounts    B. services    C. protections    D. advice

14.A. letter    B. book    C. song    D. diary

15.A. researched    B. arrived    C. took    D. carried

16.A. determined    B. left    C. progressed    D. formed

17.A. limited    B. blocked    C. controlled    D. destroyed

18.A. competition    B. situation    C. adventure    D. decision

19.A. Internet    B. television    C. video    D. newspaper

20.A. in    B. after    C. for    D. down

 

考点:
答案:
1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. C 7. A 8. D 9. D 10. C 11. A 12. D 1...
推荐试题

Dogs are man’s best friends---they are very good for children’s health. Researchers found that family pets helped to protect babies against breathing problems and infections (感染).

A team from Kuopio University Hospital in Finland studied 397 babies born at their hospital between September 2012 and May 2015 for their first year. They found that babies who lived with a dog or a cat spent fewer weeks with ear infections, coughs or runny noses. They were also less likely to need antibiotics (抗生素) than babies in homes without a pet.

Study author, Dr. Eija Bergroth, said dogs brought dirt and bacteria (细菌) into the home, which helped children’s immune system (免疫系统) to be strong. This improved their defenses against bacteria.

As part of the study, parents filled out weekly diaries starting when the children were nine weeks old, recording information on babies’ health as well as their contact with cats and dogs. They recorded if they had fever, ear infections, coughs or running noses. They also put down whether they needed antibiotics.

Based on those diaries, the researchers found that about a third of the children spent most of their first year with a pet dog and 24 percent in a home with a cat. And children with no dog contact at home were healthy for 65 percent of the time, compared to between 72 and 76 percent for those who did have a pet.

The researchers also found that contact with dogs, more than cats, was tied to fewer weeks of sickness for babies.

However, the researchers said they couldn’t rule out the possibility that people who own dogs are less likely to get sick for another reason, not due to any protection offered by pets.

1.The researchers studied each child’s life ____.

A. for a year

B. for three years

C. for four years

D. all through childhood

2.How are dogs able to benefit children?

A. By fighting bacteria.

B. By stopping them from going out.

C. By strengthening their immune system.

D. By producing the antibiotics they need.

3.What do the underlined words, “rule out”, in the last paragraph probably mean?

A. Determine.    B. Separate.

C. Control.    D. Ignore.

4.We can learn from the text that ___.

A. dogs are very friendly towards people.

B. dogs are better for babies’ health than cats.

C. dogs have the most benefits for man.

D. dogs are free from antibiotics.

 


Karen Bystedt was born in Israel, but lived in London and California as a child. In 1982, as a photography (摄影) student at New York University, she was photographing male models for a book when she came across an ad featuring Andy Warhol, a very famous artist. She thought it would be really great to put him in her book.

So she called Andy Warhol at his studio in Union Square and asked if she could photograph him.

Two weeks later, Bystedt took a rented Hasselblad camera and lights to Warhol’s famed “Factory” on 14th street. She ended up taking 36 pictures, and published two in her book, Not Just Another Pretty Face, published in 1983. Warhol came to its launch (发行) party---and that was the last time she saw him.

A few years later, she packed the portraits in a box and moved to Los Angeles. But after she’d gotten settled, she couldn’t find them. She couldn’t remember whether she had given the photos away or just left them in some forgotten storage unit. Either way, she thought they were lost forever.

In 2011, Bystedt became determined to find the missing films(底片). She spent two weeks going through two old garages, where she had put a bunch of belongings decades before. In a cardboard box, she found ten of the original films, covered in dust. She and a friend spent four months digitizing and cleaning the images up, pixel(像素) by pixel.

Bystedt was not content to merely publish the unseen photos. She invited contemporary artists to paint over and around her Warhol pictures, breathing new life into her old work. So she began reaching out to artists, seeing if they would be interested in putting their own stamp on the pictures.

The responses was overwhelming. Bystedt’s new exhibit, “The Lost Warhols,” opened on May 1, 2018 at 178 Sixth Avenue in Soho, New York, included 66 different interpretations of her portraits from 34 artists.

1.After photographing Andy Warhol, Bystedt     _____.

A. never met the artist again

B. published a book the following year

C. published all of his pictures in her book

D. decided to photograph some male models for a book

2.According to the passage, the photos of Andy Warhol     ____.

A. were found missing soon after they were taken

B. were taken when the artist was 19 years old

C. were found missing after Bystedt moved to Los Angeles

D. were taken by Bystedt without the artist’s permission

3.What did Bystedt do after the missing films were found?

A. she published the unseen photos very quickly.

B. she held a party for some artists to view the photos.

C. she spent months repairing the films.

D. she displayed the pictures to make a profit.

4.What would be a suitable title for the passage?

A. Photos of Andy Warhol Lost Forever

B. A special Exhibit of Andy Warhol’s Works

C. Friendship Between an Artist and a Photographer

D. Unseen Portraits of Andy Warhol Lost and Found

 


In my life, my grandfather has influenced me a lot. Ever since I was a little kid, I have always loved sports, especially football. My grandfather also enjoys sports and really loves football. He received a couple of awards in football matches. Through my three years so far in high school, my grandfather has helped me become a better player.

Another reason why I admire my grandfather so much is because of his strong work ethic(道德). Ever since I was a little boy, my grandfather has taught me and shown me what good work ethic means. He is a good example. When he was a young man, his family owned a small store. He often helped his father run the store. He has also done several jobs in his life. He owned his own store when my mother was a young girl; he helped on a farm; he then had his own painting business. Now he is working at a Wal-Mart.

Responsibility(责任) is something that I have struggled with in the past. My grandfather, on the other hand, is a very responsible person. That’s why I am very responsible now, because of him. When he was in school, he was almost a straight A student. I, on the other hand, don’t do so well. One day he had a talk with me about being more responsible. He helped me in school and made me realize how important grades are. Now I get almost As and Bs.

Now you can see why I admire and respect my grandfather as much as I do. He is the best role model I have, and I will always look up to him.

1.What can we learn from the first paragraph?

A. The author’s grandfather was once a high school teacher.

B. The author fell in love with football under the influence of his grandfather.

C. The author’s grandfather was a good football player when he was young.

D. The author won some awards in football matches.

2.What jobs has the author’s grandfather had?

A. He ran a store with the author’s mother.

B. He ran a farm on his own.

C. He helped with his father’s painting business.

D. He has been working in Wal-Mart.

3.How did the author’s grandfather influence him?

A. His grandfather helped him do well in his studies.

B. His grandfather taught him to respect his teacher.

C. His grandfather changed his attitude towards life.

D. his grandfather helped him become a brave man.

 


Introduction of Holi

Holi is an ancient festival of colours and love. It is celebrated in India and many parts of South Asia. There are lots of Holi celebrations. It is becoming more and more popular.

The festival of colour

Holi means the beginning of spring. It is a time to give thanks for the good harvest. The dates change each year according to the full moon, but it is usually in March and sometimes in late February. People go outside and throw coloured paint powder() at each other. It does not matter whether you are rich or poor, old or young---everyone can throw colours. It is a time to forgive people and repair broken relationships, as well as meet other people, play and have fun.

Traditional Holi

Traditional Holi celebrations start the night before the throwing of colours. People meet around a bonfire(篝火) and hope that the bad will be destroyed. The next day is the festival of colours. There is music playing, and people run and laugh in the streets and parks. Holi is celebrated outside.

Other Holi events in the UK

Holi celebrations began as early as the fourth century. It is thousands of years old! But recently, Holi-themed events have become popular with a new generation in Europe and North America. Every year, many people go to Holi events in London and all over the UK. They dress in white T-shirts and return covered in bright colours. There are paint-throwing parties at music festivals and races like the five-kilometre ‘Colour Run’. In the UK, restaurants and cultural organizations also offer their own Holi celebrations, with special dishes, Indian music and dance.

1.What can we learn about the Holi festival from the text?

A. It takes places in March every year.

B. Its celebration means the end of spring.

C. It is a festival of love and light.

D. It is a festival with a long history.

2.How is the Holi festival celebrated?

A. People stay at home and make delicious food.

B. The old throw coloured paint powder at the young.

C. People show their respect for the old.

D. People throw coloured powder at each other.

3.What other ways are there to celebrate the Holi festival now?

A. People eat special dishes in Indian restaurants.

B. Indian music and dance are shown and enjoyed.

C. People dress in colourful clothes and throw colored powder at each other.

D. People express forgiveness to people who have hurt them.

4.Where can we most probably find the text?

A. On a movie poster.

B. In a science report

C. In a magazine about culture

D. On a website about history