返回 满分5 > 高中英语试题 首页  

At 9: 00 am next Sunday, I _____ to Professor Willard talking about brain.

A. am listening

B. will be listening

C. will listen

D. have listened

 

考点:
答案:
B 【解析】 考查时态。句意:在下周日9点的时候,我将在听Willard教授谈大脑。句中时间状语是“At 9: 00 am next Sunday”,这是一个将来的时间点,用将来进行时描述...
推荐试题




Read the following passage and men answer ne questons.

For a More Creative Brain, Travel

There are plenty of things to be gained from going abroad: new friends, new experiences, new stories. But living in another country may come with a less noticeable benefit, too: Some scientists say it can also make you more creative.

6 Writers and thinkers have long felt the creative benefits of international travel. Ernest Hemingway, for example, drew inspiration for much of his work from his time in Spain and France. Aldous Huxley, the author of Brave New World, moved from the U. K. to the U.S. in his 40s to branch out into screenwriting. Mark Twain, who sailed around the coast of the Mediterranean in 1869, wrote in his travelogue Innocents broad that travel is "fatal to prejudice and narrow-mindedness."

In recent years, psychologists and neuroscientists have begun examining the potential traveling abroad has to affect mental change. In general, creativity is related to how the brain is wired. Neural pathways are influenced by environment and habit, meaning they're also sensitive to change: New sounds,smells, languages, tastes, sensations, and sights spark different synapses(突触)in the brain and may have the potential to refresh the mind.

"Foreign experiences increase cognitive flexibility," says Adam Galinsky, an author of numerous studies on the connection between creativity and international travel. Cognitive flexibility is the mind's ability to jump between different ideas, a key component of creativity. But it's not just about being abroad, Galinsky says: "The key, critical process is multicultural engagement (参与), immersion, and adaptation. Someone who lives abroad and doesn't engage with the local culture will likely get less of a creative boost (促进)than someone who travels abroad and really engages in the local environment.

The researchers also found that the more countries CEOS had lived in, the more creative the products tended to be--but only up to a point. Those who had lived and worked in more than three countries, the study found, still tended to show higher levels of creativity than those who hadn't worked abroad at all. but less creativity than their peers who had worked in a smaller number of foreign countries. The authors assumed that those who had lived in too many countries hadn't been able to properly immerse themselves culturally; they were bouncing around too much. "It gets back to this idea of a deeper level of learning that's necessary for these effects to occur," Galinsky says.

Cultural distance, or how different a foreign culture is from ones own, may also play a role: Surprisingly, Galinsky and his colleagues found that living someplace with a larger cultural distance was often associated with lower creativity than living in a more familiar culture. The reason for that, they hypothesized, was that an especially different culture might come with a bigger intimidation factor, which may discourage people from immersing themselves in it—and no immersion, they explained, could mean none of the cognitive changes associated with living in another country.

Of course, although a new country is an easy way to leave a "social comfort zone," the cultural engagement associated with cognitive change doesn't have to happen abroad. If a plane ticket isn't an option, maybe try taking the subway to a new neighborhood. Sometimes, the research suggests, all that's needed for a creative boost is a fresh cultural scene.

Questions 11 to 15. Judge if the following statements agree with the information given in the passage. Choose A for TRUE if the statements agree with it, choose B for FALSE if the statements don't agree with it, choose C for NOT GIVEN if the information the statements carry is not mentioned anywhere in the passage.

Questions 16 to 19. Match the following words with their meanings in the passage. Note that there are four choices more than you need.

1.New environment may influence people's mind.

2.The more foreign experiences one has. the more flexible one's mind will be.

3.People who have lived and worked in two countries show the highest level of creativity.

4.A place of completely different culture contributes more to one's creativity than a familiar one.

5.A neighborhood of fresh culture is not necessarily a bad choice to boost creativity.

6.branch

7.fatal

8.wired

9.immersing

10.What is the purpose of the passage?

A. To show the advantages of traveling.

B. To share research findings on traveling.

C. To advocate traveling benefits for creativity.

D. To suggest an alternative to traveling abroad.