返回 满分5 > 初中英语试题 首页  

请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

What do you think of your life? Maybe a person’s life is like a ship travelling on the sea, if it can’t move    _____ , it will fall behind.

I’ll tell you a story: _______  the invention (发明) of light bulb, Edison had tried thousands of filament () materials and had failed thousands of times, a businessman laughed at him: “You are not manufacturing(制造)the lamp, you ________ thousands of materials and did not have any success.” Edison replied: “No, I at_________ have proved (证明) that 1000 kinds of materials are not suitable to do filament.” I was touched after reading this story, I thought Edison put it best. Even if Edison_________ thousands of times, so what? He’s successful at last.

As the ________ goes: Failure is the mother of success. If there is no “failure of the mother,” how do we have “successful son”? With thousands of Edison “_______ ” mothers, will be no “success” to you? Eat one graben, a gain in your wit(吃一堑,长一智). If you do not eat graben, how can you gain in your wit? Edison have experienced failure before he tapped the door to success, as a result, he was remembered as a great inventor for ever.

When I was 8 years old, I_________ to ride a bike just as other children often did during their childhood. I fell off many times while_________, but then my heart just wanted a word: failure is the mother of success. I stood up and tried again and again, finally I succeeded.

In a word, do not be afraid of failure during your life. It is also a (an) _________part of your life.

1.A. up    B. down    C. forward    D. behind

2.A. before    B. after    C. since    D. till

3.A. trained    B. risked    C. wasted    D. picked

4.A. most    B. least    C. times    D. all

5.A. hurt    B. collected    C. failed    D. warned

6.A. poster    B. knowledge    C. novel    D. saying

7.A. ugly    B. pleasant    C. clever    D. unsuccessful

8.A. hurried    B. agreed    C. learned    D. advised

9.A. riding    B. thinking    C. laughing    D. fighting

10.A. important    B. relaxing    C. equal    D. simple

 

考点:
答案:
1.C 2.A 3.C 4.B 5.C 6.D 7.D 8.C 9.A 10.A 【解析】 试题本文夹叙夹议,通过爱迪生不惧失败发明灯...
推荐试题